BLOG:
SANIMANIA X NO RULES INTERIOR

BLOG 1: "HOE REALISEER IK MIJN DROOMBADKAMER?"

Hoe realiseer ik mijn droombadkamer? Hoe maak ik er "een ruimte om van te genieten" van?Een vraag die misschien gelijk een gevoel van stress geeft. Want je denkt al snel, waar begin ik aan? Wat als ik de verkeerde keuzes maak? En wat kost zoiets eigenlijk?

Daar hebben wij iets op gevonden! Samen met Sanimania leg ik je stap voor stap uit hoe jij je droombadkamer kunt realiseren. In een aantal stappen, en met handige tips, leg ik uit hoe je het beste te werk kunt gaan. En geloof me, het wordt leuk! Geen stress meer, maar een duidelijk stappenplan.

En wij zijn er om je te helpen. Sanimania, dé specialist in het realiseren van badkamers. Zij streven ten alle tijden naar "een ruimte om van te genieten". En ik om je stijl te bepalen, de handigste indeling te ontwerpen, met oog voor detail zodat alles perfect op elkaar aansluit.

De badkamer waar je van droomt, maar dan in het echt. In jouw eigen huis.

We starten de volgende keer met stap 1: Het bepalen van je wensen en stijl. Tot dan!

Met No RULES INTERIOR richt ik mij, Wieke, op het vormgeven van interieurs die toe zijn aan wat meer kleur met een verrassend element. Van woonkamer tot kinderkamer, van keuken tot badkamer. Iedere ruimte verdient het om een fijne plek te zijn waar optimaal gebruik van wordt gemaakt. Ik luister naar de wensen van de klant en maak vervolgens een passend en verrassend ontwerp met mogelijkheden waar je zelf misschien niet aan hebt gedacht!

1507AF80-3293-4662-8E72-7CBD19AE955B

BLOG 2: Hoe bepaal ik mijn wensen en stijl?

Hoe bepaal ik mijn wensen?
Het is hier heel belangrijk om de huidige situatie te bekijken. Wat vind ik fijn aan de badkamer? Wat mis ik echt? Schrijf je bevindingen op! Laat iedereen in het huishouden dit doen om zo te kijken waar ieders behoeften liggen. Overleg met elkaar wat jullie belangrijk vinden. Een grote inloopdouche of juist een dubbele wastafel? Een vrijstaand bad of liever een apart toilet. Denk in dit stadium vooral niet in beperkingen maar laat je wensen de vrije loop. Het zal je verbazen wat je allemaal met een kleine ruimte kunt bereiken.

Hoe bepaal ik mijn stijl?
We starten de volgende keer met stap 1: Het bepalen van je wensen en stijl. Tot dan! Nu wordt het nog leuker! Verzamel een aantal (woon-)magazines. Ga er goed voor zitten en knip de plaatjes uit die iets met je doen. Wat vind je mooie kleuren? Wat vind je een fijne sfeer? Het hoeven niet alleen maar beelden van badkamers te zijn! Ook sfeerbeelden waar je een fijn gevoel van krijgt zijn de moeite om uit te knippen. Kortom verzamel een berg aan mooie plaatjes en plak deze op een groot blad. Als heel snel zal je een "rode draad" zien in de beelden. Kleuren die terugkomen, stijlen die vergelijkbaar zijn. Zo ben je al heel goed op weg naar het bepalen van jouw droombadkamer, jouw ruimte om van te genieten.

Pinterest is de digitale versie van de knip en plak optie. Zodra je hier een eigen account aan hebt gemaakt kun je alle favoriete plaatjes op een digitaal bord verzamelen. Ook hier zal zich uiteindelijk een "rode draad" laten zien. En hoe handig is het dat zowel Sanimania als ik ook een Pinterest hebben waar je fijne inspiratie op kunt doen? We nodigen je dan ook graag uit om een kijkje bij ons te nemen!

Volgende keer nemen we de lay-out van de badkamer onder de loep. In deze fase zal je kennis gaan maken met een specialist!

BLOG 3: HOE BEPAAL IK DE LAY-OUT VAN MIJN BADKAMER?

De lay-out, oftewel de indeling van de badkamer. Want tja, wat moet je eigenlijk met zo'n (vaak) kleine en onhandige ruimte?

Hier is het handig om al om de tafel te gaan zitten met een specialist. Met de informatie die je al verzameld hebt, plus de plattegrond van de ruimte, kan een specialist al heel snel zien wat er met de ruimte gedaan kan worden. Soms is de lay-out al naar wens en gaan we voor een upgrade, soms gooien we de boel om en zal er een totaal nieuw plan op tafel komen.

Heb je een afspraak gemaakt bij Sanimania of met mij? Hou van te voren rekening met een aantal zaken:

• Zorg voor de juiste afmetingen van de ruimte.
• Waar zit de deur?
• Is er een raam aanwezig? Zo ja, waar zit het precies?
• Wat zijn de afmetingen en op welke hoogte begint het raam?
• Het toilet kan niet altijd verplaatst worden. Dit heeft te maken met het formaat van de afvoer.
• Maak een aantal foto's va de huidige situatie.

Misschien is er zelfs een extra kamer die als nieuwe, luxe badkamer kan fungeren. Heb je daar wel eens aan gedacht? Of kan er ineens wel een lekker ligbad in de ruimte geplaatst worden! Samen kijken we naar alle wensen en proberen wij er alles aan te doen om deze zo goed mogelijk te verwerken in de lay-out van je droombadkamer!

blog 4

BLOG 4: Materiaalkeuzes

Met deze stap zal de nieuwe badkamer echt tot leven komen! Maar bereid je voor op heel, heel veel keuze. En daardoor kan er ineens veel druk komen op het maken van de juiste keuzes. Slim dus om even terug te gaan naar Blog 2: “hoe bepaal ik mijn wensen en stijl?”. Als het goed is, kun je al heel snel die rode draad zien en mijn advies is dan ook, laat je niet verleiden tot iets anders maar hou je aan die richtlijnen die je voor jezelf hebt uitgekozen.

Dan wordt een bezoek aan Sanimania dus echt leuk! Je weet globaal wat je wilt qua materialen, kleuren en sfeer. Nu is het tijd om naar de daadwerkelijke producten te gaan kijken. Wat is er echt mogelijk? Hoe voelen de materialen? En ook heel belangrijk, wat zijn de verschillen. In materiaal, maar ook bijvoorbeeld in prijs. Tijd dus om te kijken en vergelijken. Laat je hierin goed begeleiden en maak, om rust voor jezelf te creëren, van tevoren een afspraak. Zo heb je iemand tot je beschikking en kun je in alle rust materialen en producten bekijken en vragen stellen.

De keuze bij Sanimania is uitgebreid en luxe. Er zitten verrassende items bij zoals bijvoorbeeld de meubels van Detremmerie. Ik ben er echt gek op want de variatie in kleur is bij dit merk zo gaaf! Lekker out of the box, just the way i like it. Bij Sanimania kun je alle materialen en kleuren bekijken. Ook de tegels van The mosaic factory zijn favoriet. Toffe kleuren en patronen. Super geschikt voor een echte eye catcher in jouw badkamer! Kranen vind je bijvoorbeeld van het mooie merk Hotbath (ja, er bestaat zelfs een roze kraan) maar ook merken zoals Villeroy & Boch en Sanibell zijn met hun luxere aanbod ook goed vertegenwoordigd.

De volgende keer nemen Geraldi en ik jullie mee naar Sanimania voor een virtuele tour. Kijken jullie mee?

Blog 5: Preview: wat kan ik verwachten bij Sanimania?

Wil jij weten wat je onder andere kunt verwachten als je bij Sanimania binnenloopt voor een advies? Ik neem je graag mee en laat een aantal mooie producten en combinaties zien die ik selecteerde in de showroom.

Foto 1:
De showroom van Sanimania is lekker ruim en bij binnenkomst zie je gelijk al dat er een prachtig en gevarieerd aanbod is.

Foto 2:
Een van mijn favoriete merken in het assortiment: The Mosaic Factory. Super toffe tegels om jouw ruimte helemaal eigen te maken. En dan denk ik niet alleen aan de badkamer. Hoe tof zou een accent wandje zijn in bijvoorbeeld de keuken?

Foto 3:
Welke zou jij kiezen?

Foto 4:
Een kleine selectie uit het kleurrijke aanbod van Detremmerie. Zo gaaf om kleur te combineren met mooie kranen. Ook hierin zijn verschillende materialen en kleuren te verkrijgen!

Foto 5:
Waar ik het meeste plezier in heb. De mooiste combinaties bij elkaar zoeken. Om een duidelijk beeld te vormen, maak ik graag materiaal moodboards. Zo kun jij als klant heel
goed zien hoe alles bij elkaar combineert.

Foto 6:
Een eenvoudig materiaal moodboard voor een moderne badkamer.

Foto 7:
Een combinatie om van te smullen!

Foto 8:
Heb jij plannen om de badkamer te (ver-)bouwen. En zou het jou enorm helpen om samen met mij bij Sanimania de tofste keuzes te maken voor jou ruimte om van te genieten? Dan is de laatste blog die binnenkort gaat komen zeker iets voor jou! Stay tuned!